Markiser

Svensktillverkade markiser

Med våra svensktillverkade markiser från Hestra Markis förlänger du utomhussäsongen och kan njuta mer och längre av din uteplats. En bra markis skyddar både mot sol och regn. Hos oss beställer du måttanpassade markiser där du själva kan anpassa storlek, färg och modell så att du får rätt markis för dina behov. När du beställer markis av oss kan du vara trygg, våra markiser är tillverkade i Sverige av Hestra Markis och håller högsta kvalitet.

Terassmarkiser

Vi levererar och monterar flera olika modeller av svensktillverkade Hestramarkiser. Hestra Markis är en av Sveriges största fristående tillverkare av solskyddsprodukter för indoor och outdoor living. Produktionsanläggningarna i Hestra och Norsjö förser sedan 1948 den svenska och nordiska marknaden med högkvalitativa och flexibla solskyddsprodukter för alla lägen och alla typer av hus.

Fönstermarkis

Med fönstermarkiser får du effektivt solskydd och svalare inomhusklimat under årets varma månader. Fönstermarkiser är ett traditionellt solskydd som blockerar solens varma strålar men låter fönstret släppa in dagsljuset. Tack vare UV-skyddet från din fönstermarkis skyddar du även möbler, golv och väggar inomhus mot färgförändringar.

Hos oss beställer du måttanpassade markiser där du själva kan anpassa storlek, färg och modell så att du får rätt markis för dina behov. 

Screenmarkiser

Screenmarkiser är perfekt om du vill behålla utsikten och samtidigt få ett effektivt solskydd. Markisens screenväv löper vertikalt längs fönstret, som en rullgardin.

Du kan få dina screengardiner med upp till 90% solskydd och vi kan anpassa manövreringen med motorisering och appstyrning.

Vertikalmarkiser

Vertikalmarkisen är en stabil men samtidigt en smidig markis att montera. De längsmedgående styrskenorna har spår som styr den horisontella bottenlisten som följs av väven.

 Vertikalmarkisen löper längst med fasaden och blir därmed jämförbar med en invändig rullgardin – men på utsidan. Dukarna är ljus- och väderbeständiga och finns i ett flertal varianter, bland annat genomsiktliga.

Korgmarkis

Korgmarkisen är en klassisk markis, och med sin runda korgform skapar den en ombonad känsla kring fönstren. Som med alla våra markiser har vi färger och mönster att välja mellan som förstärker husets uttryck.

Pergolamarkis

En pergolamarkis är en perfekt lösning för dig som vill täcka en större uteplats. Markisen utgår från en kassett fäst på väggen och matas ut längs skenor på vardera sida. I framkanten av skenorna finns ben som fästs i marken. Vid infällt läge står ramen kvar och när markisen är utfälld blir det en rejäl och stadig solskyddskonstruktion som tål hårda vindar.

Pergolamarkiser är utmärkta för restauranger och andra offentliga uteplatser, med sin stabila konstruktion skyddar den mot både sol och väder, ramar in platsen snyggt och du skapar fler sittplatser med ett enkelt knapptryck.

Takmarkis

Takmarkiser har både en estetisk och en funktionell anledning. Ett inglasat uterum eller glasparti blir lätt överhettat när solen ligger på. Markistaket fångar upp värmen från solen innan den når och skuggar och gör att uterummet håller en behaglig atmosfär även mitt i sommaren.

Självklart fungerar en takmarkis bra även utan att du har ett inglasat uterum och kan skydda uteplatsen mot både solens strålar och regnbyar.

Sidomarkis

Skapa lä och insynsskyd på favoritplatsen med hjälp av en sidomarkis. Sidomarkisen är en smidig produkt som ger möjlighet att ”boa in” alternativt öppna upp.

Sidomarkisen förses med antingen klassisk tät markisväv eller screenväv. Screenväven behåller utsikten och solen silas då istället genom den glest vävda väven.

Kassettmarkis

En kassettmarkis fungerar som en vanlig terass- eller fönstermarkis med skillnaden att kassetten fälls in i en extra skyddande kassett. Välj kassettmarkiser om markisen sitter i extra utsatt läge.

Rot- och rutarbete

För montage av gardiner och solskydd inomhus gäller RUT-avdraget.

För montage av markiser och utvändiga solskydd gäller ROT-avdraget.

Med rutavdraget får du dra bort 50 procent av arbetskostnaden när du anlitar någon som utför hushållsnära tjänster och för ROT-avdraget är det upp till 30 procent av arbetskostnaden som du får dra av. Nytt 2021 är att totalsumman som du kan få i avdrag ligger på 75 000 kronor.

Det är vi på Gardinbussen som ansöker om att få avdraget utbetalat av Skatteverket. Du betalar därmed aldrig fullpris på arbetet.

Kom ihåg att ett villkor för att rutavdraget ska bli godkänt är att tjänsten utförs i en bostad som du antingen bor i eller hyr. Du måste alltså inte äga bostaden där tjänsten utförs.

Utdrag från skatteverket.se:

Du kan få göra avdrag från din skatt för arbetskostnaden när du anlitar någon för reparation, underhåll samt ombyggnad och tillbyggnad (rot). Du kan också göra avdrag för hushållsnära tjänster, inklusive flyttjänster, reparation och underhåll av vitvaror och IT-utrustning (rut). Material och resekostnader ger däremot inte rätt till rotavdrag eller rutavdrag.

Gardinbussen finns tillgänglig för besök i Stockholm, Göteborg, Malmö, Kungsbacka, Varberg, Falkenberg, Kinna, Skene och Kungälv

Boka ett besök av Gardinbussen!

Ring 0721-82 10 00 eller fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

13 + 4 =